Speciale Juni deal, bij aanschaf van een nieuwe KTM, gratis Helm

Winterbanden wissel voor je scooter

Als het kouder wordt, gaat het bandenwisselseizoen weer beginnen.
Rond oktober/november begint het bandenwisselseizoen voor auto's. Door wetgeving in de wintersportlanden en voorlichtingscampagnes van de bandensector, leasemaatschappijen en de automotive branche schakelt een groot deel van de automobilisten over op winterbanden.Voor auto’s is dit vrij standaard, maar wist je dat je het best ook je scooterbanden wisselt?

 

Speciale winterbanden voor scooters.

Winterbanden dragen op de eerste plaats bij aan je veiligheid. Tijdens de donkere en natte dagen ben je minder goed zichtbaar in het verkeer. Hierdoor neemt het risico op een aanrijding al snel toe.Winterbanden hebben een zachte, flexibele rubbersamenstelling met 'lamellen' die zich vast grijpen op het wegdek. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Je maakt er niet meteen een sneeuwscooter mee, maar je rijdt wel echt veel beter en veiliger in de wintermaanden.

Daarnaast zijn normale brommer- of scooterbanden niet ideaal om te gebruiken tijdens de koude dagen. Door het profiel aan te passen met onder andere diepere 'geulen' kan water, modder of sneeuw beter verwerkt worden en houdt de band contact met de grond.

Wil je veilig de koude en natte dagen doorkomen? Dan moet je winterbanden kopen. Een winterband heeft namelijk een veel betere grip tijdens winterse omstandigheden en daardoor wordt niet alleen je remweg korter maar wordt een glijpartij ook kleiner.

 

winterbanden scooter vespa

Welke Vespa je ook hebt, wij vinden voor jou de juiste band.
Zoek je een voorband of een achterband? Eerst is het belangrijk te weten welke bandenmaat er op je Vespa zit. Geef je Vespa LX of GTS een echte retro look met White-wall banden voor Vespa.
Bij de Vespa LX zit voor een 110-70-11 band en de achterband van de LX is een 120-70-10.

De feedback van onze klanten was zeer positief. Eerst was het even wennen met de nieuwe structuur van de band maar na wat kilometers gereden te hebben was iedereen goed te spreken over het verschil tussen winter - en zomerband.

 

Onze klanten zijn ook positief over winterbanden

Vandaag van het werk terug gereden met een collega die op zomerbanden reed, hij had moeite om de scooter op de weg te houden en moest continue met de beentjes langs de scooter. Daarin tegen kon ik ze lekker op de treeplank houden en kon zo'n 35-40 km/uur over de sneeuw rijden maar ik moest regelmatig even wachten even op mijn collega wachten. Ik ben overtuigd, voor mij voortaan winterbandjes in de winter.

Ze zorgen voor meer grip tijdens het rijden in geval van sneeuw of zware neerslag. Let wel, bij zeer hoge vriestemperaturen en ijzelvorming zorgt een winterband niet voor extra veiligheid en glijdt je scooter gewoon over de weg. Extra voorzichtig rijden dus!

 

Bandenspanning controleren winterband
Controleer regelmatig of de bandenspanning in orde is. De juiste bandenspanning is belangrijk om de performance van de banden optimaal te houden. De buitentemperatuur heeft invloed op de bandenspanning omdat lucht krimp bij lage temperaturen en juist uitzet bij hoge temperaturen. Het weer heeft dus invloed op de luchtdruk en dus op de bandenspanning. Doordat winterbanden van een zachter materiaal zijn gemaakt, kunnen ze ook iets sneller slijten. Houd ze op spanning zodat ze gelijkmatig blijven slijten.

 

Wat kosten winterbanden voor een scooter?

We snappen dat jij je dat afvraagt. Neem contact met ons op, dan geven wij je een passend advies. Wij vertellen je welke band je precies nodig hebt en wat het kost.

Copyright © 2020 OxyNinja.com
magnifiercrossmenuchevron-down